Sedari

Beschrijving

Marokkaanse bankstellen beschikken over specifieke kenmerken zodat u na de onderstaande beschrijving van deze eigenschappen eenvoudig in staat bent om een typisch Marokkaans bankstel te herkennen.
• Een Marokkaans bankstel wordt ook wel Sedari genoemd waarmee de benaming aan een bankstel gegeven wordt en u komt dan ook vaak de benaming Sedira tegen als u op zoek gaat naar een Marokkaans bankstel.

• Een specifiek kenmerk van een Marokkaans bankstel is dat deze vaak combinaties van niet opvallende zachte en natuurlijke kleuren bevatten. Als er geen sprake is van een combinatie van kleuren dan is er vrijwel altijd een patroon in de stof verweven, waardoor dezelfde kleur in een lichte uitvoering wordt afgewisseld met de donkere uitvoering.

• Een Marokkaans bankstel wordt vaak uitgevoerd in het model van een hoek bankstel. Een hoek bankstel met meer zitplaatsen dan op een gewoon bankstel. Hiermee wordt meteen duidelijk dat de gasten welkom zijn in het huis en dat hen een zitplaats op het Marokkaanse bankstel aangeboden kan worden.
• De Marokkaanse bankstellen zijn ook vaak uitbundig versierd met allerlei patronen en ook franjes aan de voorzijde aan de onderkant van het bankstel of aan de zijleuningen komen voor.

• Marokkaanse bankstellen kunnen een rechttoe rechtaan vorm hebben zonder al te veel fratsen, maar ook sierlijke bogen horen tot de mogelijkheid.

• Een ander voorbeeld van een Marokkaans bankstel is een bankstel dat lijkt alsof er drie stoelen tegen elkaar worden geplaatst, maar bij het beter bekijken is het daadwerkelijk een bankstel met voor elke zitplaats afzonderlijke armleuningen.

• Bij een traditionele Sedari is het belangrijk om enige aandacht te besteden aan het zitcomfort want er kan sprake zijn van een dun kussen waardoor het zitcomfort niet optimaal te noemen is. Overigens voldoende meeste Marokkaanse bankstellen wel aan de eisen die aan de hedendaagse bankstellen worden gesteld.

Contactgegevens

Stationsweg 92
2515 BR
Den Haag
Nederland
Mobiel:0616662636

 

 

info@aamirisinterieur.nl

Openingstijden


Maandag:
11:00 - 19:00
Dinsdag:
11:00 - 19:00
Woensdag:
11:00 - 19:00
Donderdag:
11:00 - 19:00
Vrijdag:
11:00 - 19:00
Zaterdag:
11:00 - 19:00
Zondag:
12:00 -18:00